main menu
Friday, June 29, 2007
 
5 η ώρα. Πρέπει να ξύπνησα σε ζωολογικό κήπο. Αμέτρητα κοάσματα και τιτιβίσματα, βήχες και κούδουνα αλλαλάζουν. Υπέροχη μουσική.

Τραβώ το σεντόνι και κουκουλώνομαι να κρύψω το σώμα μου. Σηκώνομαι και ψάχνω το μπάνιο, την κουζίνα, τις πόρτες .

Δεν πείθομαι ότι είμαι κάτοικος τουβλόχτιστης οικίας, διαμαρτύρομαι.
'Έχω εξαπατηθεί, όχι, όχι κατοικώ σε νέφος, είναι βέβαιο'.
Ο υπάλληλος με κοιτάζει ενεός.
Του δείχνω το κατάλευκο μου σώβρακο για να του αποδείξω το αληθές της υποθέσεως μου.
Με αγνοεί.


'Φοβούμενος μήπως του τύχει τίποτε χειρότερο, δε τολμούσε να πει ούτε λέξη για το θέμα. Έπρεπε πια απλά να μετριάσει με κάθε τρόπο το φοβερό του πάθος για αυτήν και να κοιτάξει να αντιμετωπίσει τον ευτελισμό της αξιοπρέπειας του'

Margueritte de Navarre

Θα μπορούσα να πω πως είναι από τις στιγμές που χρειάζομαι επειγόντως τσιγάρο, αλλά το 'χω κόψει.
 
Thursday, June 28, 2007
 
 
Wednesday, June 27, 2007
 

Une Saison en Enfer

Σήμερα στη τράπεζα ερωτεύτηκα. Λοιπόν δε ντρέπομαι που το λέω. Είμαι φρικιό. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου έχω διαμορφώσει ένα δωμάτιο όπου από την εφηβεία μου αρχειοθετώ φωτογραφίες κοριτσιών με τις οποίες έχω αυνανιστεί. Το δικό μου καταδικό μου νησί με λολίτες. Εύη, Δέσποινα, Μιράντα, Χριστίνα, Νάντια, Υβόννη, Πόπη, Νικολέτα. Σας το ορκίζομαι πως τις θυμάμαι μία προς μία.

Μία από αυτές την είδα στη τράπεζα. Δουλεύει πίσω από ένα γραφείο. Δε ξέρω που ακριβώς είχαμε γνωριστεί, προφανώς άνηκε σε μια παρέα, σε κάποιο σμήνος από σπάνια και ατίθασα θυληκά δίποδα τα οποία είχα απότι θυμάμαι καταγράψει ομαδικώς στη λίστα μου.

Αλλά η συγκεκριμμένη ήταν το κάτι άλλο. Ακόμα και τώρα που δουλεύει –φευ- σε μία τράπεζα και είναι ενδεδυμένη με πουκάμισο και φούστα, ακόμα και τώρα που είναι έκδηλη η κούραση στο πρόσωπο της προφανώς από τις παρατεταμένες μάχες της με διάφορους γκόμενους...μπόρω και βλέπω πίσω από το προσωπείο που φέρει...την χωρίς φραγμό ηδονοθηρία, την αλύγιστη θέληση για οργασμό.

Είμαι ερωτευμένος. Όχι όπως τότε επειδή -όπως κάθε νάρκισσος- νοιώθω περήφανος για τη στύση μου. Τώρα είναι πιο βαθύ, πιο αληθινό. Ξέρω πως έχουμε ο ενας τον αλλο αναγκη Εγώ θα βάλω τα εισιτήρια κι αυτή τους χάρτες. Επιτέλους έφτασε η ώρα για εκεινή την επιστροφή στην κόλαση.

 
Tuesday, June 26, 2007
 
Πάντοτε οι πρώτες εγγραφές στα ημερολόγια είναι ένα είδος φιγούρας. Να κοίτα γράφω ημερολόγιο. Στη συνέχεια όμως καταπίνεις το γέλιο σου. Κανείς δε γνωρίζει ποιό τέρας θα πεταχτεί από την κρύπτη της καρδιάς.
 
Saturday, June 23, 2007
 
Μήπως τελικά πρόκειται για τις πλεόν αυθεντικές περιπτώσεις αθείας, μιας απόλυτης εμπειρικής αθείας, που μάλλον ανέκαθεν χαρακτήριζε κύκλους των οποίων η ζωή ήταν εντελώς ξένη προς τα κοινωνικά πρότυπα; Εν αντιθέσει προς τη θεωρητική αθεία των διανοούμενων, που παρ' όλα αυτά δαιτηρούν κάποιες αμφιβολίες και παραμένουν ευαίσθητοι στην επιχειρηματολογία, η αθεία του ληστή, αδιαπέραστη από τον θρησκευτικό λόγο, φθάνει στο απόλυτο.

Ζωρζ Μινουα απο Την Ιστορια της Αθειας

σημ: εν ολιγοις θεωρω σχεδον τραγελαφικες τις κατηγοριες διαφορων στη θρησκεια οτι ταχα-αποκλειστικα αυτη- παιζει εξουσιαστικο ρολο στη συνειδηση των ανθρωπων και αλλες τετοιες μπουρδες. Τα πιο ευαισθητα κοινωνικα στρωματα, τα οποια θα επρεπε να πεφτουν θυματα της θρησκευτικης προπαπαγανδας, δηλαδη οι φτωχοι και οι κατατρεγμενοι έχουν αποδειξει -τουλαχιστον ενα μερος απο αυτους- οτι μπορουν και γραφουν τη θρησκεια στ' αρχιδια τους.

Τα ηθικα επιταγματα της θρησκείας άλλωστε, τα ενστερνιζονται και πιστοι και αθεοι αναλογως με το πως τους συμφερει και τους οδηγει η καρδια τους. Συμβαινει δε παμπολλες φορες η ηθική ουσια της πιστης να παιρνει τη μορφη χιλιων δυο θεωριων και στασεων ζωής. Αν δε ταιριαζει δηλαδη η φτωχεια και το λουμπεν του ευαγγελιου με το υπόλοιπο σπίτι μπορείτε να αγοράσετε κατι αλλο πιο επιστημονικο και πιο προχωρημενο που να κανει ακριβως την ιδια δουλεια.



 
Monday, June 18, 2007
 
Πεθύμησα εκείνο το μπλουζάδικο στο Λονδίνο. Το Γαλατσιώτη πιτσιρικά που μου έστριβε τσιγάρα για να δούμε τον Μπελ Μοντό στην κρεβατοκάμμαρα των γονιών του. Πεθύμησα τις γκόμενες του συνασπισμού που έχουν τους πιο ωραίους και άπιαστους κώλους. Πεθύμησα το μωρό μου ν.1 , το ν.2 , το ν3 και το ν4. Πεθύμησα που σε καθένα αναγνώριζα κι έβλεπα και το επόμενο και το προηγούμενο. Πεθύμησα να λέω τα αστεία μου επί τόπου. Πεθύμησα να μη χρειάζεται να δηλώσω τη μαύρη μου απόχρωση με λόγια. Βαρέθηκα το Μαιν Μενου και πεθύμησα το Σάββα.
 
Sunday, June 17, 2007
 

Φρειδερίκος ο δεύτερος ή Κέλογκς Κορν Φλέικς?

Απεχθάνομαι την επικούρεια αντίληψη της ζωής. Να αναγνωρίζεις τη φθαρτότητα της, το μοιραίο του θανάτου και το μόνο που να σε απασχολεί να είναι πως θα εξαλείψεις τις στομαχικές καούρες και τη γρίπη.. Ως παραφροσύνη δε λέω έχει τη γοητεία της, έχει κάποια ευχάριστη απόχρωση ειρωνίας αλλά ως αλήθεια…; Μόνο ένας κρυόκωλος λέλεκας θα έκρινε μια πόρνη από το πόσο ήσυχη είναι στο κρεβάτι ή ένα φαγητό από τις θερμίδες του.

Απεχθάνομαι τον υπολογισμό της προόδου της ανθρωπότητας βάση της μείωσης ή της εξάλειψης του πόνου. Ένας πεθαμένος βρίσκεται στα σίγουρα στο τέλος μιας τέτοιας ανέλιξης. Αυτός σίγουρα ούτε πονά ούτε δυσφορεί.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ υλιστή και υλιστή. Ο υλισμός που επιβάλλεται από το νου είναι μια αδιάφορη υπόκλιση στο φυσικό γίγνεσθαι, μια κατάφαση από κάποιον που καν δε ρωτήθηκε.

Ο υλισμός που επιβάλλεται από το αίμα σου αντιθέτως είναι μια φαντασμαγορία καταστροφής, η προσδοκία να βιώσεις το φθαρτό της ύπαρξης, ήγουν τον πόνο και την ηδονή, μέχρι τα νύχια. Τώρα άμα είσαι πραγματικά άξιος και φτάσεις στο σημείο να μην κρατάς ούτε τα ούρα σου από τις εκλύσεις, δόξα τω Θεω, υπάρχει κι ο Θεός.

 
Friday, June 15, 2007
 
FUNK - a type of music, sung or played mainly by black people

Στης Αλαμάνας το βουνό, στης Αραπιάς τον κάμπο,
εκεί που πέντε δεν περνούν και δέκα δε διαβαίνουν,
περνάν πενήντα κι εκατό και να ν' αρματωμένοι,
κι εγώ μαύρος επέρασα, πεζός κι αρματωμένος.
Τρακόσα αρκούδια σκότωσα κι εξηνταδυο λοντάρια,
επέτυχα και βάρεσα το στοιχειωμένο λάφι,
που χε σταυρό στα κέρατα κι αστέρι στο κεφάλι,
κι ανάμεσα στα δίπλατα είχε την Παναγία.
Αυτό το κρίμα μ' έσωσε και θέλω να πεθάνω...
Τρακόσιους χρόνους έζησα δω, στον απάνω κόσμο,
κανένα δε φοβήθηκα από τους αντρειωμένους,
τώρα είδα ένα ξεσκάλτσωτο, πεζό κι αρματωμένο,
που χε του ρίσου τα πλουμιά, της αστραπής τα μάτια.
Τον είδανε τα μάτια μου κι ελάβωσε η καρδιά μου.
Κείνο το κρίμα μ' έσωσε και θέλω να πεθάνω...


αφιερωμένο στη Δ.

όλα τα άσματα στο παρόν ποστ είναι δημοτικά


 
Thursday, June 14, 2007
 
PARTY!!!

I LIKE IT MORE THAN U KNOW
 
Wednesday, June 13, 2007
 
κι αν ξεμπερδέσω σ' μια μεριά, σ' άλλη μεταμπερδένω,
και πάντα βρίσκω μπερδεμούς εις ότι τόπο πηγαίνω
 
Wednesday, June 06, 2007
 
τέρατα

Σήμερα ξύπνησα με μια περίεργη ευδιαθεσία. Αν προσπαθήσω να περιγράψω το συναίσθημα αυτό, θα πω πως σίγουρα δεν είναι ανθρώπινο. Τέτοια χαρά μόνο ένας οχτάποδας θα μπορούσε να νοιώσει. παντελώς βουβή κι υπόκωφη.

Η θάλασσα καλεί. καταφθάνει η ώρα που δε θα σηκώνει πια καμμιά προσποίηση εκ μέρους μας.

Ο γιατρός π.χ. στο διπλανό κτίριο, βγαίνει με το πούρο του στο σκαλάκι της εισόδου, με την άσπρη ρομπίτσα. καθ' όλα ανθρώπινος, χαιρετά με ευγένεια. μα όποτε συναντόνται τα βλέμματα μας διακρίνω και σ' αυτόν την ίδια ανυπομονησία.

Είναι καιρός να συρθούμε προς την ακτή.
 
Saturday, June 02, 2007
 
en larmes

υπάρχει η φυσιολογική ζωή. έξω. αγοράζω ρούχα, πηγαίνω στης μάνας μου και τρώω, χαμογελώ στον ανηψιό μου. υπάρχει και η ζωή εδώ.

κι υπάρχει και μια χαράδρα. υπάρχει η Αρχάγγελος ερημωμένη, αέναα θερινή.
το νιοχώρι χωρίς εκλάμψεις, με δυο τρεις σουηδέζες μεθυσμένες στην πεζούλα.

Ρόδος είναι τα νεοκλασσικά με τις χουρμαδιές
η νησιώτική μας αναπηρία
τα μελαμψά μας μπούτια, όπως του Κολοσσού, κατακρημνισμένα στο χρυσό νερό.
 

Archives
July 2006 / August 2006 / September 2006 / January 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / October 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / June 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / December 2008 / January 2009 / April 2009 / May 2009 / June 2009 / July 2009 / August 2009 / September 2009 / October 2009 / November 2009 / December 2009 / January 2010 / February 2010 / March 2010 / June 2010 / August 2010 / October 2010 / December 2010 / January 2011 / January 2012 / July 2012 / August 2013 /


Powered by Blogger

Subscribe to
Posts [Atom]