main menu
Friday, January 26, 2007
 



1...2...3............................GOOOOOOOOOOOOOOO!

Πισω στην πιο όμορφη πόλη του κόσμου!

musika: infected mushroom - a psychedelic trip
 
Wednesday, January 24, 2007
 
Κανείς δεν ένιωσε τον πόνο μου














My greatest fear is losing my sanity. I am aware that most of my friends or relatives would find this an unreasonable fear. This is because I have a remarkable ability in tricking any co-speaker on my reasoning abilities. I can come up with coherent, persuasive arguments on any subject and I often show off using my self-doubt mode of thinking. However, this is but an image, my means of adjusting to the ways of the rest of the world, my power to charm and make friends or lovers. Underneath all these, there lies a system of personal dogmas and fears based on the most unreasonable thoughts. For example, it’s Saturday night and I am in the mood of going out for a drink. The reasonable thing to do is to go. That I do not do. Instead I stay in, because – for example- I switched on the tv and it was playing the exact ad that it had played the previous time I switched it on. There’s a self-adjusting and developing web of crazy thoughts and connections inside me which I often follow with the devotion of a religious person. Indeed, God, at least my personal version of God, enforces these metaphysical rules on me as an exchange for a healthy and happy life for myself and my beloved ones. At times I feel I have an inner dark self, medieval in all respects: obsession with sickness, calamity and disaster and above all faith in revenge. Him I never show, and I have to admit that I am ashamed of, even though bound to.

Ακούμε 'Κανείς δεν ένιωσε τον πόνο μου' από Στέλιο Καζαντζίδη
 
Tuesday, January 23, 2007
 
Village People


















Εμείς στην επαρχία είμαστε όλοι λίγο αφελείς. Έχουμε μια μικρή απόκλιση από το σύμπαν καθώς είπανε και για τον ποιητή. Το καταλαβαίνεις από την εμμονή μας να κουβαλάμε την περασμένη μόδα στα μαλιά μας, το καταλαβαίνεις επειδή η αποθήκη μας χωράει μόνο δέντρα, ποτισμούς και κοινή βενζίνα. Περιφερόμεθα σα θίασοι μέσα σε φυσικά τοπία που δεν ευλόγησε ο Θεός κανένα Τιτσιάνο να αποδώσει στη ζωγραφική του. Φυσικά δεν εννοώ τα δέντρα και τα χωράφια και τα όμοια τους. Φυσικά εννοώ την δική μας απόλυτη κοσμογραφία. Καθένας μας κίνει τον κόσμο μόνος του, καθένας μας είναι ένα αστέρι, πιο πάνω κι από τους εσπερινούς του Βαν Γκόκ. Ο χοντρός, ο κερατάς, ο ξεδοντιάρης, ο πούστης, ο πρεζάκιας, ο ειτζιάρης.

Έχουμε όλοι σαμανικό μυαλό, χείλη αποστολικά και άγια, πόδια αιγούς. Έχουμε σακαράκες, κοπριά, και ελληνικές σημαίες. Αυτή είναι η κουλτούρα μας. Αυτή είναι η αγάπη μας, αυτά έχουμε να προσφέρουμε. Δε το εξηγούμε στη βόρια καριόλα που θα γαμήσουμε το καλοκαίρι γιατί ξέρουμε πως θα φύγει με την πρώτη βροχή. Τα λέμε μεταξύ μας όμως. Σουρωμένοι, μαστουρωμένοι, κλαμμένοι Εμείς οι επαρχιώτες καίμε τα μάτια μας και πίνουμε το ουίσκυ όχι για τη γκλαμουριά, αλλά για τη ψυχή… μέλη του μεσαίωνα, θαρρούμε προς πρέπει να αποδιδόμεθα με χρυσά φωτοστέφανα στις φωτογραφίες.

ακούμε Lorelei από Cocteau Twins

το έργο είναι του Giotto του σπουδαιότερου Ιταλού Ζωγράφου του ύστερου Μεσαίωνα, Η Πεντηκοστή.
 
 
VESALIUS



























στα μπλογκς υπάρχουν πολλοί γιατροί που θα θελαν να είναι ποιητές. ορίστε λοιπόν ένα σκίτσο από εναν ποιητή που θα θελε να ειναι γιατρός
 
Friday, January 19, 2007
 






















στη φώτο η πρωην κοπελιά μου από την εκδρομή μας στο Πήλιο πέρσι το καλοκαίρι. Καλά να 'ναι ότι κι αν κάνει κι όπου κι αν βρίσκεται τώρα.



music: sepultura - ratamahatta
 
Thursday, January 18, 2007
 
Did you say freedom my nigga?

























Όλα τα γλυκά και όμορφα πράγματα στον κόσμο έχουν να κάνουν με το θάνατο. Εγώ το θάνατο τον έχω δει για αυτό το λέω...είναι ένας φτηνιάρης μα και γοητευτικος τύπος.

Φοράει πέτσινα, και τ-σερτ με φοσφωρούχες αράχνες και τρίπατες μπότες. Βρωμάει λαστιχίλα και βενζίνα από το αδιάκοπο σνιφάρισμα. Περιδιαβαίνει με έναν σκύλο και με ένα μπαστούνι, πάντοτε βαριά πιωμένος. Και πάντοτε βλαστημάει... Τις αδερφές, , το Χριστό, τους αράπηδες την πουτάνα την Παναγία, τις πουτάνες γενικώς…Ξεδοντιάρης και αγέλαστος, αφήνει μια μπόχα πολυκαιρισμένου κοπρανου στο διάβα του.

Εγώ τονε γνώρισα γιατί ευχήθηκα να πεθάνω. ‘Io voglio morire’ είχα πει δακρυσμένος σαν εραστιτέχνιδα πριμαντόνα. Και αμέσως μου χτύπησε την πόρτα. Του άνοιξα, πέρασε μέσα. Μου λέει, μάζεψε τα πράγματα σου να φύγουμε. Του λέω που θα με πας. ‘Πίσω στο σπίτι’…

Το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα, τον ζύγισα για λίγο. Κι έτσι όπως τον είδα, λεπρό, δίχως ίχνος ευπρέπειας, ένα απόρριμα του κόσμου...ομολογώ πως αντί να νιώσω αποπνιξία, ανάσανε η καρδιά μου. Άμα υπάρχει αληθινή ελευθερία σκέφτηκα αυτός την κατέχει.

Εν τέλει το πήρα απόφαση .Φόρεσα το αγαπημένο μου μπλουτζιν, φανέλα και τη χρυσή καδένα που έχω πάντα στο λαιμό και του έγνεψα πως είμαι έτοιμος. Τα υπόλοιπα, βιβλία, δισκάκια και τα παρεμφερή μου ήταν άχρηστα.

‘Ολα τα γλυκά και όμορφα πράγματα στον κόσμο έχουν να κάνουν με το θάνατο’ σκέφτηκα κι έκλεισα την πόρτα πίσω μου....

ακούμε heirate mich-Rammstein

'Mit meinen Händen grab ich tief
zu finden was ich so vermisst'
 
Tuesday, January 16, 2007
 
Με το τρόπο του ανώνυμου και επώνυμου Μπλόγγερ













ένας άντρας μισθώνει μια πόρνη να χέσει στο στόμα του, κι έπειτα να τον φιλήσει -κατά τη διάρκεια του οποίου φιλιού αυτή παίρνει πίσω την κουράδα της (πρέπει να την καταπιεί, αλλιώς αρνείται να την πληρώσει)


από τα Απλά Πάθη στις 120 Μέρες Στα Σόδομα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ

ακούτε το Stormy Monday live από το θεό της κιθάρας Robert Cray

Ημερολόγιο
Τρίτη 16/01/2007 - They call it stormy monday but tuesday is just as bad.
 
Friday, January 12, 2007
 































Καπου εκεί στην Αφρική, η ψυχή του Ρεμπό είχε ήδη δραπετεύσει. Εισήλθε σε ένα από τα μαύρα τριαντάφυλλα που αγάπησε στο τέλος του. Άλλωστε οι ψυχές δε γνωρίζουν άλλη αρχή πέρα από αυτή της ομορφιάς. Μονάχα εκεί υπακούν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σημειώστε το αυτό. Η ποίηση δεν είναι πια εδώ, αναζητείστε τη σε μία σφαίρα, κάπου ανάμεσα στα κόκκαλα ενός νέγρου.

ακούμε Notorious BIG 'juicy'

'Livin' life without fear
Puttin' 5 karats in my baby girl's ears
Lunches, brunches, interviews by the pool
Considered a fool 'cause I dropped out of high school
Stereotypes of a black male misunderstood
And it's still all good'

από το juicy
 
Thursday, January 11, 2007
 
Ακόμη στεναχωριέμαι που το ποστ μου 'Το Νόημα των Πραγμάτων' τράβηξε λιγότερο την προσοχή από το 'Μια Πικρή Αλήθεια'. Το πρώτο είναι το πως νοιώθω...το δεύτερο εξυπνάδες.

'Αχ κύριοι Δημοσιογρίφοι μου'
 
Wednesday, January 10, 2007
 
BLOGGER - ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ






































χαίρομαι που χαρήκαμε που το πρόσωπο της χρονιάς είναι ο χρήστης του διαδικτύου

ακούμε Pennies from Heaven από τη σπουδαιότερη τραγουδίστρια -η οποία τώρα ζει στον Παράδεισο- Billie Holiday
 
Tuesday, January 09, 2007
 

Ο Zoidberg είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας από το Futurama. Είναι ο μοναδικός τύπος που εχω γνωρισει που εχει ακριβως τις ιδιες ηθικες επιταγες με εμένα

1)ΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ) ΓΙΑ ΈΝΑ ΤΖΑΜΠΑ ΓΕΥΜΑ

2)ΦΑΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ


Ακούμε one από Ghostface Killah (μέλος των Wu Tang Clan)
 
 
Το να μου καταλογίσει κάποιος ότι δεν παίρνω θέση στις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ μπλόγκερς είναι αστείο. Το να μου στερεί κάποιος το δικαίωμα πότε πότε να τραβιέμαι και να προσπαθώ να δω πιο σφαιρικά κάποια πράγματα είναι καταπιεστικό. Κάπως έτσι έχεσα κι έβρισα και πολιτικά κόμματα και καλλιτεχνικές ομάδες και παρέες που μου κάθονται στο σβέρκο. Αγαπώ και συμπαθώ περσόνες γιατί έτσι νοιώθω, και θα τους συμπαρασταθώ σε ότι τους τρώει, κι αν δε συμφωνώ μαζί τους θα τους το πω. Αμα αυτό δε τους φτάνει φαίνεται δεν είναι αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου.

και προφανως καποια μυγα εχω κι εγω
 
 


ΠΕΡΙ ΙΔΕΟΛΟΓΩΝ

Το μεγάλο ζήτημα στο διαδίκτυο είναι το πως θα εντοπίσουμε τον αυθεντικό Δον Κιχώτη που έγραψε ο Θερβάντες με θεία έμπνευση, από τους πλαστούς που ξεφύτρωσαν για να τα κονομίσουν



το τραγουδι που ακουγεται ειναι του Leonard Cohen το Who by fire
 
Monday, January 08, 2007
 


Ψηφιακή Κοσμογονία

Το εργο ειναι των Gilbert and George
 
Sunday, January 07, 2007
 




























ΜΙΑ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να γίνω συγγραφέας. Όλα τα παιδιά κάτι ονειρεύονται, κάτι στο οποίο να μπορείς να είσαι ο ήρωας, όμορφος, σοφός, μυστήριος, δυνατός. Άλλοι συναρπάζονταν από τον Αστροναύτη, άλλοι από τον Αστυνομικό πράκτορα, από τον Πολεμιστή ή κάποιον Μάγο. Εμένα με είχε γοητεύσει η εικόνα του μοναχικού με το φτερό και το μελάνι.

Είναι το παιδικό μυαλό και αγαθό και ματαιόδοξο και καλά κάνει. Τα περισσότερα από όμως αυτά τα όνειρα μας ποτέ δεν εκπληρώνονται. Πόσους ήρωες άλλωστε να βγάλει κι αυτός ο κόσμος.

Δόξα τω Θεω η τεχνολογία την οποία χειρίζονται και πιο κυνικοί άνθρωποι έδωσε τη λύση. Ανακαλύφθηκαν οι εξoμοιωτές. Υπάρχουν εξoμοιωτές πτήσης, επιχειρήσεων, Ιντιανά Τζόουνς, Καουμπόυ, Μπάρμπυ, Πήτερ Νορθ (και βάλε με το νου σου πόσα ακόμα). Για μας που είχαμε το ψώνιο της συγγραφής υπάρχουν τα μπλογκ. Έτσι μπορείς να είσαι αυτό που ήθελες να είσαι. Kαι είναι τόσο καλά αυτά τα προγράμματα που μοιάζει να το ζεις αληθινά.

Είναι μια πικρή λεπτομέρεια της ψηφιακής 'αλήθειας'. Μπορεί να φαίνεται αληθινό αλλά δεν είναι. Ας πούμε... Ο έπαινος των σοφιστών έρχεται με ποστ κι όχι με αγορεύσεις στην Ακαδημία κι οι σοφιστές στην καλύτερη περίπτωση είναι κοινότυποι υπάλληλοι, διαφημιστές, ασφαλιστές ή ακόμα χειρότερα δημοσιογράφοι. Λεφτά δεν υπάρχουν αλλά βέβαια για το συγγραφέα αυτό δεν είναι σημαντικό. Ο φιλόδοξος μεγιστάνας στον εξoμοιωτη επιχειρήσεων θα έπρεπε να νιώθει πολύ ανόητος που τα πλούτη του είναι σε πόιντς. Αλλά βέβαια κι η δόξα του Μπλόγκερ που έρχεται σε λινκ-μπλογκ δεν είναι λιγότερο αστεία. Ιδίως εκείνη η μεγένθυση της γραμματοσειράς...τέλος πάντων.

Είμαστε όλοι Simulacra-δεν είμαστε δηλαδή τίποτα κι ας φαίνεται πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο

Υστερόγραφο - κάποιες σχετικές σκέψεις με αφορμή το ποστ του Χαρτοπόντικα 'Εσπέρας Προκείμενον'

Λέει ο Χαρτοπόντικας αναφερόμενος στα blogs:
'Όλα πεθαίνουν κάποτε. Αλλά εδώ βλέπουμε την αρχή μιας ιστορικής αλλοίωσης :την ζωή να διηθείται από τέχνη και το αντίστροφο.' αν με το ιστορική αλλοίωση εννοεί ότι δεν έχει ξανασυμβεί τότε δε συμφωνώ. Ας πουμε η Ελισαβετ Ι παρουσίαζε εαυτόν ως άλλη Diana ή ηρωιδα άπό το Άσμα Ασμάτων. Αλλά κι ο θείος μου το 60' καβαλούσε τη βεσπα χτενισμενος σα το Τζέημς Ντην. Υπαρχει αλλωστε και το αντιστροφο. Ένα αναγγενησιακο θεατρικο για μια παρανομο του Λονδινου τη Moll Cutpurse η οποία με το τέλος της παράστασης ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε πλάι στον ηθοποιό που την υποδυόταν.

Eίναι άλλο η τέχνη να αφηνει τα σημαδια της στη ζωη κι αντιστροφα κι αλλο το ιδιο το εκθεμα να ειναι ένα έμψυχο ον (που ουτε αυτο συμβαινει στα μπλογκς - μια τέτοια περίπτωση είναι ας πούμε ο Έλεφαντ Μαν). Στα μπλογκς δεν εκθέτει κάποιος κακός ιδιοκτήτης Τσίρκου έναν Έλεφαντ Μαν ένα ιδιαίτερο είδος ζωής. Αντίθετα εκθέτουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και για να είμαστε ενδιαφέροντα και ξεχωριστά εκθέταματα τονίζουμε στο απόλυτο την ιδιαιτερότητα μας . Όπως λέει ο Χαρτοπόντικας ο ιστολόγος 'για να προβάλει κάτι πέρα από το προσωπικό, εκμηδενίζει τον εαυτό του μέσα στην ιδιαιτερότητα του'.

Αλλά εδώ είναι η διαφορά. Αυτό που προβάλλουμε, δεν είμαστε εμείς. Είναι κατι που 'φτιαχνουμε' να φαινεται σαν να ειμαστε εμεις. Ενα σιμουλακρουμ τερατόμορφο (αντιγραφο ζωής). Ο κίνδυνος είναι η εμπειρία του τεχνητού να αποδειχθεί πιο ενδιαφέρουσα από την πραγματική. Το ζωάκι που είμαστε (κι ας μην είμαστε εντελώς, φτανει που φαινόμαστε να είμαστε - σας μπέρδεψα;) Τέλος πάντων ο μεσήλιξ και μύωψ υπάλληλος λογιστηρίου να αρέσκεται να παριστάνει στο ψηφιακό του κόσμο όλο και περισσότερες ώρες το γαλανομάτικο μελαχρινό τεκνό. Ή η κορή της Μπακάλισας να θέλει να είναι η θλιμμένη ζωντοχήρα που στη ζωή της το μόνο που απασχολεί το μυαλό της είναι ο Απολλιναιρ κι ο Καφκα.

Και θα μου πείτε που είναι το πρόβλημα; ε πάρτε μια μυρωδιά τη νεύρωση που μας περιβάλλει και θα καταλάβετε...



Επιστημονική Φαντασία μεν αλλα για μενα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα...σχετικές ταινίες Blade Runner, The French Lieutenant's Woman, ένα δυο επεισόδια του Futurama και καλύτερη από όλες για το θέμα μας Being John Malcovich


simulacrum
 
Thursday, January 04, 2007
 
WILD HORSES

εώρακα τη νύκτα και ιδού ανήρ επιβεβηκώς επί ίππον πυρρόν, και ούτος ειστήκει ανα μέσω των ορέων των κατασκίων, και οπίσου αυτού ίπποι πυρροί και ψαροί και ποικίλοι και λευκοί. και είπα τι ούτοι Κύριε; και είπε προς εμέ ο άγγελος ο λαλών εν εμοί. εγώ δείξω σοι τι εστί ταύτα

 
 
δε μετανοιώνω που είμαι ζητιάνος

How can we say 'enough' on earth
'Enough' with such a craving heart
I have not found it since my birth
But still have bartered part for part.
I have not held and hugged the whole,
But paid the old to gain the new:
Much have i paid, yet much is due,
Till i am beggared sence and soul.

by Crhristina Rossetti

 

Archives
July 2006 / August 2006 / September 2006 / January 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / October 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / June 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / December 2008 / January 2009 / April 2009 / May 2009 / June 2009 / July 2009 / August 2009 / September 2009 / October 2009 / November 2009 / December 2009 / January 2010 / February 2010 / March 2010 / June 2010 / August 2010 / October 2010 / December 2010 / January 2011 / January 2012 / July 2012 / August 2013 /


Powered by Blogger

Subscribe to
Posts [Atom]